Antigen Giardia (materii fecale)

Giardia zoonoza

Conținutul

  Taburi verticale Descriere Giardiaza este o boală diareică majoră, prezentă în întreaga lume.

  enterită gastrică

  Giardia intestinalis cunoscută anterior sub numele de Giardia lambliaagentul său cauzal, este cel mai frecvent parazit identificat în întreaga lume. Giardia intestinalis poate provoca colonizare asimptomatică sau boală diareică acută sau cronică. Este o cauză obișnuită a diareei cronice și a întârzierii creșterii la copiii din țările în curs de dezvoltare.

  paraziți în plămâni, cum să l trateze

  Giardiaza reprezintă, de obicei, o zoonoză cu infecție încrucișată între animale și oameni. Giardia intestinalis a fost izolată în scaunele câinilor, pisicilor și la primate.

  Speciile Giardia sunt endemice în zonele din lume care au salubritate precară. În țările giardia zoonoza curs de dezvoltare, boala este o cauză importantă de morbiditate.

  giardia zoonoza

  Giardia intestinalis este un agent patogen deosebit de important pentru persoanele cu malnutriție, imunodeficiențe sau fibroză chistică. Grupurile cu risc crescut pentru giardiază includ călătorii în zone endemice, indivizii imunocompromiși și anumiți bărbați homosexuali activi. Tratamentul standard pentru giardiază constă în terapia cu antibiotice.

  giardia zoonoza

  Metronidazolul este cel mai frecvent antibiotic prescris pentru această afecțiune. Interpretari Dacă testul este negativ, atunci diareea unei persoane se poate datora unei alte cauze.

  De asemenea, pot exista prea puțini paraziți pentru a giardia zoonoza fi detectați în eșantionul testat.

  traitement hpv huile essentielle diarrhea jet lag

  Medicul poate să comande teste suplimentare pentru a căuta cauza simptomelor persistente. Dacă testul este pozitiv, persoana are infecție parazitară.