Despre rinită

Rinită medicament

Conținutul

  Oboseala raportata frecvent ca urmare a calitatii reduse a somnului cauzata de obstructia nazala Absente de la scoala sau de la serviciu Accidente rutiere Traumatisme la scoala sau la serviciu Multi parinti ai caror copii au rinita alergica au declarat ca acestia sunt mai iritabili in timpul sezonului alergiei. Copiii nu isi pot exprima intotdeauna simptomele verbal si, astfel, isi pot exprima disconfortul la scoala prin probleme de comportament. De asemenea, unii copii simt ca alergia pe care o au este un stigmat care rinită medicament separa de colegi. Este foarte important ca iritabilitatea sau alte simptome provocate de problemele date de alergie, fie ca e vorba de rinita alergica, simptome oculare, auriculare sau ale gatului sa nu fie confundate cu tulburarea de deficit de atentie.

  Georgiana Ilie Medic specialist O. Numarul bolilor alergice este in urcare, in special in tarile dezvoltate datorita cresterii expunerii la poluantii atmosferici sau scaderii expunerii la rinită medicament in timpul copilariei prin utilizare crescuta de antibiotice pentru tratarea acestora.

  Mecanismul fundamental al starilor alergice este o reactie de aparare anormala a organismului fata de un alergen cu producerea unor mediatori chimici in circulatia sistemica.

  giardia u psov dă din cap detoxifierea de aluminiu

  Alergia este considerata o boala sistemica care se manifesta sub forma uneia sau mai multor afectiuni intercorelate. Dintre manifestarile alergice putem enumera : alergia nazala, urticaria cronica, eczeme, astmul alergic, laringite edematoase alergice, manifestari otice si oculare.

  rinită medicament

  Alergia nazala se manifesta prin cele doua forme de rinită medicament alergica : rinita alergica sezoniera sau periodica, numita si febra fanului, si rinita alergica perena sau aperiodica. Rinită medicament, rinita sezoniera se manifesta sub forma paroxistica ce se caracterizeaza prin stranut in salve, secretii nazale apoase, obstructie nazala, prurit, lacrimare imediat dupa contactul cu alergenul, respectiv polenul. Tabloul clinic este de rinită medicament durata si dispare spontan.

  rinită medicament

  In rinita perena simptomele sunt mai atenuate, dar relativ permanente, iar participarea sinusurilor este o regula.

  Dintre alergeni cel mai des incriminat este praful de casa. Diagnostic si tratament in cazul rinitei alergice Pentru diagnosticul rinitei alergice sunt necesare : examinarea clinica si explorari functionale si imagistice corelate cu date din antecedentele familiale.

  Slide Modul de acţiune al nasic® nasic® conţine o combinaţie de două substanţe active: xilometazolina, care eliberează nasul înfundat rinită medicament dexpantenol, care accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate. Această combinaţie de substanţe active scurtează durata de manifestare a rinitei. Dexpantenol în nasic® — substanţa activă pentru mucoasa nazală sensibilă Rinita pune la grea încercare mucoasa nazală sensibilă - irită mucoasa nazală şi determină inflamaţia şi uscarea acesteia. Dexpantenolul din compoziția produsului nasic® accelerează vindecarea mucoasei nazale afectate şi astfel contribuie la regenerarea ei. Despre rinită Nasul înfundat, simţul alterat al gustului şi rinită medicament, mâncărime în nas - cunoaştem cu toţii simptomele rinitei, percepute ca manifestări concomitente, neplăcute, ale unei răceli obişnuite.

  Tehnicile endoscopice nazo-sinuzale permit vizualizarea directa a mucoasei nazo-sinusale, permit recoltarea de secretii sau fragmente de mucoasa. Dintre testele imunologice amintim : teste de provocare oculare, nazale sau cutanate efectuate in colaborare cu medicul specialist alergolog; determinarea eozinofilelor din sange, secretia nazala sau mucoasa nazo-sinuzala; imunograma serica, dozarea complementului seric, fractiunea C3; dozarea IgE totale testul RIST sau specifice RAST atat in sange cat si in secretie sau mucoasa nazo-sinuzala.

  Tratamentul rinitei alergice este complex si indelungat presupunand : identificarea si evitarea contactului cu alergenii, uneori greu de realizat; desensibilizare specifica sau nespecifica. rinită medicament

  Tratamentul medicamentos al rinitei alergice cuprinde : antihistaminice generale si locale, cromoglicat sodic; preparate cortizonice locale dar si sistemice. Tratamentul balneofizioterapic are un rol adjuvant.

  rinită medicament kako otkriti paraziti u organizmu

  Tratamentul chirurgical al rinitei alergice se adreseaza leziunilor ireversibile ale mucoasei nazale si vizeaza corectia obstructiei nazale.