Trichinella

Vierme trichina

Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă.

vierme trichina

Puteți contribui prin adăugarea hpv ayurvedic cure referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține.

Viermi paraziți Viermii paraziți sunt viermi ce trăiesc pe seama altor organisme și adesea le provoacă diferite boli. Viermi paraziți se pot întâlni în toate grupele de viermi, mai ales la viermii vierme trichina.

Din grupa viermilor inelați paraziți face parte lipitoarea, un vierme cu corpul plat, segmentat la exterior. Ea se prinde cu ventuza superioară de victimă și, cu ajutorul zimților, taie pielea.

Generalitati

O substanță analgezică din salivă împiedică gazda să simtă prezența ei. Saliva mai conține un anticoagulant. Lipitoarea înmagazinează sângele în pungi ale intestinului.

În vierme trichina se utilizează această substanță, pentru a controla coagularea sângelui.

paraziți ca o concluzie un număr mare de papiloame

Din grupa viermilor lați, exemple pot fi: TeniaGălbeaza. Din grupa viermilor cilindrici: TrichinaAscarida, Oxiurul și Limbricul. Limbricul trăiește în intestinul gazdei. Are lungime de cm la mascul și cm la femele.

Vierme parazit

Femela depune circa de ouă zilnic. Limbricul este foarte periculos deoarece poate să treacă prin orice organ vrea, iar dacă limbricul intră în căile respiratorii ale gazdei, poate asfixia gazda.

vierme trichina complicaciones de enterobiasis

Ne putem apăra față de limbric fiind foarte igienici. Lupta cu acești viermi este foarte grea, ei transmițându-se la vierme trichina prin diferite căi: apă, carne porcii servesc drept gazde intermediare pentru mulți viermi cilindricialți oameni infectați, unele animale de casă, etc.

vierme de inimă scârțâitoare

Viermele de gălbează are corpul acoperit de un tegument, care formează o cuticulă cu rol de apărare împotriva sucurilor digestive. Trichina este un vierme parazit foarte mic 3—4 mm care se transmite la om prin consumul de carne de porc infestată și necontrolată sanitar.

cancer ovarian feminin

Boala produsă se numește trichineloză. Tenia trăiește în intestinul subțire al omului.

In functie de tipul de parazit ce trebuie distrus, antiparazitarele sunt fie antihelmintice, fie antiprotozoare. Ele sunt administrate pe cale orala.

Are corpul turtit ca o panglică, de culoare albă.